Ataşehir Belediyesi’nden Gıda Atıkları İçin Farkındalık Etkinlikleri
Ataşehir Belediyesi, Avrupa Atık Azaltım Haftası’nda “Gıda Atıkları”na Odaklanıyor
Ataşehir Belediyesi, bu yıl Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında “Gıda Atıkları” temasına vurgu yaparak, gıda atıklarının azaltılması, tekrar değerlendirilmesi ve geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.
Avrupa Atık Azaltım Haftası’nın bu yılki teması “Gıda Atıkları” olarak belirlenirken, “Gıda Atıklarının Tadı Kaçtı” sloganıyla 16-24 Kasım 2024 tarihleri arasında çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenlenecek.
Ataşehir Belediyesi, atık azaltımına destek olmak amacıyla etkinlikler düzenleyecek. 21 Kasım’da “Atıksız Mutfak ve Bokashi Kompostu Yapım Atölyesi”, 24 Kasım’da ise “Gıdamızın Bugünü ve Geleceği” paneli düzenlenecek. Panele Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Çiğdem Kara’nın moderatörlüğünde Berat İnci, Nil Tibukoğlu ve Elif Üngör gibi konuşmacılar katılacak.
Etkinlik programı şu şekilde:
- Atıksız Mutfak ve Bokashi Kompostu Yapım Atölyesi
- Tarih: 21 Kasım 2024 Perşembe Saat: 10.00
- Yer: İnovatif Çevre Eğitim Merkezi
- Kayıt Linki: https://forms.gle/hFEfcDRZJZBGkN2J7
- Gıdamızın Bugünü ve Geleceği Paneli
- Tarih: 24 Kasım 2024 Saat: 14.00
- Yer: İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi
- Moderatör: Çiğdem Kara – Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü
- Gıdamızın Bugünü ve Geleceği Gıda İsrafının ve Atıklarının Önlenmesine Dair Öneriler
- Konuşmacı: Berat İnci – Fazla ve Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
- Gıda İsrafı ile Mücadelenin En Güçlü Yönetimi Olarak “Gıda Bankacılığı”
- Konuşmacı: Nil Tibukoğlu – Temel İhtiyaç Derneği Genel Müdürü
- Gıda Sektöründeki İşletmeler Gıda İsrafına Nasıl Durabilir?
- Konuşmacı: Elif Üngör – Akkomarka Restoran Topluluğu Genel Müdür Yardımcısı – Gıda Mühendisi